Diverse

Cum să renunți la fumat fără bătaie de cap

Renunțarea la fumat este una dintre cele mai mari provocări ale societății moderne. Acest obicei de lifestyle care ne pune sănătatea și, uneori, chiar viața, în pericol creează o dependență care greu mai poate fi controlată. Doar un fumător adevărat înțelege cât de dificil este să renunți la fumat. Totuși, există o speranță – țigara electronică

Cum funcționează?

Dispozitivele pentru vapat se numără printre cele mai recente descoperiri care pot înlocui obiceiul nesănătos al fumatului. Dacă ai încercat deja plasturii sau guma de mestecat cu nicotină, totuși te-ai întors la țigara clasică, țigara electronică poate fi varianta câștigătoare. 

Avantajul acestui device constă în faptul că, pe lângă shot-ul de nicotină de care ai nevoie, îți oferă aceeași plăcere a gestului din fumatul clasic. Diferența este că de data acesta vei inhala vapori de nicotină eliberați de Pod Kit, cu 95% mai puțin periculoși pentru sănătate decât nicotina inhalată din fumul de țigară. Practic, acest dispozitiv încălzește lichidul pentru vapat – alcătuit din săruri de nicotină, glicerină vegetală și arome – trece aburii printr-un filtru din bumbac organic și îi direcționează mouth to lung sau direct to lung, oferind aceeași intensitate pe care o oferă fumatul clasic. Însă țigările electronice nu conțin tutun și nu produc gudron și monoxid de carbon, două dintre cele mai nocive substanțe pe care le inhalezi atunci când fumezi. Deși mulți consideră nicotina ca fiind substanța nocivă din țigări, nu aceasta este cea de care trebuie să ne temem. 

De ce să alegi țigara electronică

Statisticile arată că mii de oameni au renunțat la fumat cu ajutorul țigărilor electronice. Iar rata de succes este și mai mare atunci când combini vapatul cu vizita la psiholog. Poți alege un pod kit care să devină aliatul tău în această luptă. Trucul este să începi procesul lent, alegând doza de nicotină necesară și intensitatea dorită, scăzând progresiv până când nu mai simți nevoia acestei substanțe. Nu renunța brusc pentru că există riscul să te întorci la tutun. Și nu vei obține toate beneficiile vapatului dacă vei trișa cu țigări clasice.  

Putem vorbi despre beneficii ale vapatului pentru că vei sesiza schimbări în organism din primele 24 de ore de când vei renunța la tutun. Corpul tău deja a eliminat din sistem reziduurile de monoxid de carbon iar plămânii încep să elimine mucusul acumulat și să se detoxifice. Acest lucru este posibil pentru că nu mai inhalezi toxinele din tutun iar vaporii din țigara electronică nu conțin toxine.

După trei zile vei începe să simți cum respirația ta devine mai ușoară pentru că nu mai ești expus la gudronul care îți înfunda și îți irita tuburile bronhiale, principalele căi respiratorii din plămâni.  Iar relaxarea căilor respiratorii aduce și o îmbunătățire a nivelului de energie, pe care o vei remarca imediat.

Iar dacă reușești să stai departe de fumat continuând totuși să vapezi, după 3 luni vei observa că tusea și respirația greoaie, șuierătoare vor dispărea complet. Iar acest lucru se datorează faptului că, nemaifiind expus la toxine, corpul tău a reușit să elimine toate substanțele nocive, funcția plămânilor fiind restabilită.

Toate aceste argumente, împreună cu mecanismele de substituție folosite în țigările electronice te vor ajuta să renunți la fumat mult mai ușor decât îți imaginezi. Dacă ești hotărât să încerci, poți vizita unul dintre magazinele Tigara Ego pentru a-ți alege un pod kit pe gustul tău.